2018. március 29., csütörtök

Elkészült az orrvitorla

Boldog vagyok, mert amit elterveztem, azt meg is tudtam valósítani. Nagyon féltem a varrástól, tudtam, hogy egy sima hobbi varrógéppel nagy csodára nem számíthatok, pláne a kezdő varró tudásommal, de a végeredmény engem is meglepett.

Két dolog volt ami szerintem hozzájárult a sikerhez. Az egyik a jó minőségű cérna, a másik pedig a kétoldalas ragasztó használata.
Bőrvarró cérnát ajánlottak ehhez a projekthez és ez be is vállt. Ez olyan erős, hogy kézzel el sem tudom tépni, viszont még nem olyan vastag, hogy ne lehessen befűzni a tűbe.
A kétoldalas ragasztó nagyon bevált. Attól tartottam, hogy varrás közben össze fogja ragacsozni a tűt és az majd gubancolni fogja nekem a cérnát. Nem így lett, szépen haladtam a
varrással és szinte csak akkor kellett megállnom mikor elfogyott az alsó cérna.

Az erősítéseket jól eldolgoztam, azokkal nem volt gond. Egyedül a szegélyekre számoltam kevés ráhagyást, így be kellett vetnem plusz anyagot, hogy kellően erős legyen. Szerencsére a régi vitorla projektből maradt még 3 cm széles szegő anyag, azt tettem a visszahajtás alá, így megvolt a kellő erősítés itt is.

Miután elkészültem a varrással beütöttem a ponyvaszemeket. 11 mm átmérőjűt a sarkokra a forstág rögzítéshez pedig 8 mm-est használtam. Azért a sarkoknál a 6 szoros anyagvastagságot  kemény volt átütni a lyukasztóval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése