2012. február 26., vasárnap

Oldalmerevítők és Tat


A hajó hátuljának és a merevítők beragasztásával már igazán stabil lett a hajótest. Úgy terveztem, hogy szélcsendben motor segítségével fogok vele közlekedni, nem mintha az evezéssel bajom lenne, de ha már hajónak hívom, akkor legyen motorja is :-)




A tatját úgy kellett megerősítenem, hogy egy motort is elbírjon és a keletkező erők ne csavarják el a hátulját. Ehhez a hátfalhoz ragasztottam két réteg 10 mm-es lemezt plusz egy 20 mm vastag merevítő lécet is hozzá passzintottam.
így kialakult egy kis box a hátuljában, itt majd el tudom helyezni az akkumulátorokat a motorhoz.
Miután megragadtak a lemezek beragasztottam a helyére a Tattot. 



Az oldalmerevítők 40X20 as lécekből vannak és mivel nem tudtam szorítót alkalmazni ezért csavarral húzattam oda őket. Egyenlőre még nem érezni, hogy nagyon merevítené az oldalát, viszont ha megkapja a szegélyeket, akkor már kelően merev lesz. 

Menet közben kialakítottam az oldalülések alátámasztását is. Ezekhez szorítóval és csavarral is rögzítettem a ragasztáskor.



A hátsó ülés alátámasztására íves lécet kellett készítenem, ezt úgy oldottam meg, hogy 2 db 40X10-es profilú lécet ragasztottam össze miközben egy sebtiben összedobott készülékben meghajlítottam. Amikor megszárad, akkor így fog maradni, legalábbis remélem ;-)
Jelenleg itt tartok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése