2011. augusztus 4., csütörtök

Meghoztam a döntést: Nekivágok!

Egy sikeres kenuépítés után úgy döntöttem, hogy nagyobb fába vágom a fejszémet és megpróbálkozok egy vitorlás építésével is. Nagyon sokat keresgettem a neten megfelelő típus után, és többet is találtam ami tetszett, de a fő probléma az volt, hogy a vitorlázást tekintve némi kihívásokkal küszködök. Így hát az első beruházásom egy vitorlás kézikönyv volt.

Ahogy olvasgattam a szakirodalmat folyamatosan döbbentem rá, hogy az a hajó, ami nagyon tetszik, és amelynek a terveit kanadai rokonom közbenjárása által sikerült megszereznem- hogy is mondjam- kissé nagy falatnak tűnik. Az már biztos, hogy ezzel nem fogok megtanulni vitorlázni, viszont ha már tudok, akkor már vidáman szelhetem vele a habokat.
Mit volt mit tenni szereznem kellett egy másik tervet, ami egy jó tanuló hajónak mutatkozik. Persze az sem hátrány, ha a család is belefér, elvégre úgy szép az élet, ha együtt borulunk a vízbe :-)

Találtam végül egy minden szempontból megfelelő hajót. Sokat olvasgatom a hajoepitok.hu fórumait, és ott valaki megemlített egyszer egy lengyel hajótervezőt. Megnéztem weblapját és a vitorlás tervei egyből megtetszettek. Letöltöttem az egyik rajzot, amiről úgy gondoltam, hogy jó lehet tanuló hajónak, és nekiálltam a tervek tanulmányozásának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése